zaterdag , 25 mei 2024

Nieuwe Piper M700 FURY overstijgt concurrentie

Piper Aircraft, Inc. heeft vandaag een nieuw model binnen de PA46-reeks van hoogwaardige vliegtuigen aangekondigd, de Piper M700 FURY. Dit eenmotorige turbopropvliegtuig, met een vermogen van 700 pk, markeert een nieuwe generatie binnen de M-Class familie. De M700 FURY, aangedreven door een Pratt & Whitney PT6A-52 motor, overtreft voorgaande PA46-modellen en diverse concurrerende vliegtuigen op het gebied van prestaties, operationele kostenefficiëntie en algehele waarde.

Prestaties en innovatie

Met een maximale kruissnelheid van 301 knopen en een bereik van 1.149 nm (2.128 km) bij maximale kruissnelheid, zet de M700 FURY een nieuwe standaard als het snelste eenmotorige vliegtuig in de 87-jarige productiegeschiedenis van Piper. Het toestel beschikt over Garmin’s G3000® avionica systeem en het HALO Veiligheidssysteem, inclusief Garmin’s Autoland technologie, en legt daarmee de lat hoger voor veiligheid en technologische vooruitgang in de luchtvaart.

Toonaangevende prestaties

De M700 FURY levert uitzonderlijke prestaties tijdens verschillende vliegfases. De startprestatie over een 50-voet obstakel bij maximaal startgewicht is toonaangevend met een afstand van 1.994 voet. Dit vertegenwoordigt een verbetering van 24 procent ten opzichte van het model dat het vervangt, de M600 SLS. De initiële klimsnelheid en de klim naar kruishoogte zijn eveneens indrukwekkend, met respectievelijk 2.048 voet per minuut en een tijd van slechts 13,9 minuten naar FL250.

Innovatie en veiligheid

De M700 FURY introduceert diverse luchtvaartinnovaties, waaronder een verbeterde luchtinlaat, nieuwe motorophangingen, en een geoptimaliseerd uitlaatsysteem. Het toestel is ook uitgerust met geavanceerde Garmin technologie en biedt eigenaars de mogelijkheid om op afstand de status van het vliegtuig te controleren via de Garmin Pilot™ applicatie.

Wereldwijde certificering en levering

De FAA-certificering wordt verwacht voor het einde van het eerste kwartaal van 2024, met onmiddellijke leveringen daarna. Internationale validaties en leveringen in regio’s zoals Canada, EASA, het VK en Brazilië zijn gepland voor de tweede helft van 2024.

Piper Aircraft blijft de luchtvaart vooruitstuwen met efficiënte, betrouwbare en technologisch geavanceerde vliegtuigen, waarmee het zijn positie als een van de leidende vliegtuigfabrikanten ter wereld verder verstevigt.